Amerika

Az Egyesült Államok több mint háromszáznyolc millió lakosával igen színes egyveleget alkot. A multikultúrának köszönhetően az emberek nem riadnak meg a nem mindennapi összeállításoktól, szeretnek figyelemfelkeltően öltözködni. Szívesen viselik a nemzeti zászlót bármilyen formában és büszkék arra, hogy honnan is származnak.

Franciaország:

A francia nőket az elegancia megtestesítőiként tartjuk számon. Párizs nagyasszonyai mindenben, legyen az smink, evés vagy az öltözködés, a „kevesebb több” elvét vallják. Ruhatárukat leginkább a klasszikus szó jellemzi. A barett, a breton csikos felső és a ballonkabát mind-mind összeforrt Franciaországgal.

India:

Az ázsiai kontinensen számtalan ország számtalan kultúrájával találkozhatunk. India a világ hetedik legnagyobb és legnépesebb országa, mégis, ami az öltözködést illeti, viszonylag egységes. A helyiek imádják a színeket, azok közül is az élénkebbeket. A mai napig tisztelik a hagyományokat, így sokan járnak a nők közül száriban vagy szalvar kamizban. A fiatalabbak is inkább a hagyományos öltözékekre hajazó ruhadarabokat részesítik előnyben.

Japán

Japánban nem a menőség a lényeg. A nők nem szexik, hanem aranyosak, cukik akarnak lenni. Így a tapadós ruhák helyett inkább a buggyos szoknyák, felsők a divatosak. A lolita stílus a viktoriánus és a rokokó gyermekdivatból merít, célja a kislányos, esetenként porcelánbabaszerű kinézet. A másik híres divatirányzat a visual kei. Ezt a stílust a japán zenei bandák alakították ki. Jellegzetes feltűnő frizura és smink jellemzi. A decora stílus lényege a gyerekes, túlcuki ruha és feltűnő dekoráció. Végül pedig a ganguro.  A lényege a bőr barnasága, minél világosabb, rikító haj  és világos smink. Ezek kontrasztja adja a stílus jellegzetességét.

Kína

Kínában az európaihoz hasonló, de annál kissé visszafogottabb öltözködési normák vannak, különösen vidéken. Térden felül érő nadrág, miniszoknya viselése a nyári melegben sem szokás. A chőngszám ma is népszerű, kínai és nem kínai nők körében egyaránt. Vásárolják a turisták és a legnagyobb hollywoodi sztárok is, mert dögös, mégis elegáns viselet. Egyetlen baj van vele: a chőngszámhoz bizony megfelelő alkat is kell.